Glädjeplask

av superlille

Hör ni små glädjerop från bassängen på mornarna så är det jag! I morse var en sån dag, då jag bara ville fortsätta och fortsätta att flyta fram igenom vattnet. Tyvärr gick parkeringstiden ut, så jag var tvungen att gå upp. Jag simmar 30 min och den senaste tiden har det blivit varje vardag. Jag tar det ganska lugnt, simmar med hakan under vattnet, ordinarie glasögon på, och har kommit fram till att jag hinner med cirka 800-1000 m.

Men nu har jag börjat fundera på det klassiska bröstsimmet, att använda tekniken som ”proffsen” använder. Därför har jag beställt simglasögon med optisk korrigering. Jag hade inte en aning att det fanns sådana, tills för några månader sen, då jag såg dem på badhuset. Men de fanns inte med mitt synfel. Jag är gravt närsynt och behöver -7 i styrka. Men de finns att beställa på nätet och kostar bara 300:- Det ska bli en upplevelse att kunna se i vattnet. Det har har jag nog aldrig varit med om.

simma_eller_sjunk_mange_hellberg_blogg_feffe_kaufmann

 Fotot lånat: www.feffekaufmann.se (Inte min tatuering, har ingen någonstans)

Ungefär hälften av gångerna får jag sällskap på simningen men det går lika bra att ägna sig åt detta på egen hand. Ja, jag älskar verkligen simningen. Jag älskar också hav och sandstränder. Jag planerar att åka tillbaka till den här stranden i slutet av januari. I så fall blir det tredje året i rad. Det är Las Canteras i Las Palmas, Kanarieöarna.

Havet vid Las Canterras

Det är också en syn och känsla som ger mig enorma lyckokänslor! Älskar tanken att få gå i och bada här!

Rökfriheten går fortsatt bra. I går köpte jag sugtabletter för första gången, som komplement till tuggummina. Jag har känt att jag får typ ont i käkarna av allt tuggande. Sugtabletterna verkar funka bra. Jag behöver bara se upp med niktotinbakslagen, i form av hicka, när jag fått i mig för mycket för snabbt. Jag kör med 4 mg och brukar ta ett halvt tuggummi åt gången. Det blir billigare så, än att köpa 2 mg och inte dela! 😉 Tabletterna är också på 4 mg, så jag behöver suga försiktigt eller dela dem.

Ser fram emot Sundbybergsbesök i morgon! Vi ska vara barnvakt åt Rut och Pelle och sova över eftersom föräldrarna ska på fest. Och eftersom det är ”konsumtionsfria dagen” i morgon, har jag tänkt besöka Gudrun Sjödéns affär i Stockholm. 😉

Jag ser fram emot att få prova hennes kläder och modeller, så att jag lär mig storlekssystemet och kan handla postorder framöver. Smart va? Men jag hoppas också få handla något på plats. Det är jag värd!

Annonser